• 'Samenwerken en samen beleven'
  • 'Onderzoekend en ondernemend'
  • 'Vertrouwen in eigen kracht'
  • 'Samen beleefd, zelf gedaan, 
met oog voor elkaar'
  • 'Vrijheid en verantwoordelijkheid'
  • 'Oog voor elkaar'

'Samenwerken en samen beleven'

'Onderzoekend en ondernemend'

'Vertrouwen in eigen kracht'

'Samen beleefd, zelf gedaan,
met oog voor elkaar'

'Vrijheid en verantwoordelijkheid'

'Oog voor elkaar'

GROEP 4-5

Bezetting leerkrachten
Op maandag en vrijdag zal Ellie Koning de lessen verzorgen voor groep 4 en 5. Op dinsdag, woensdag en donderdag zal Natascha van der Grijp dit doen.

5 maart 2019
Na een aflevering 'Bomen' van Huisje Boompje Beestje, zijn de kinderen vanmorgen naar het Heempark te Heeg vertrokken voor een buitenexcursie met het thema 'Takken in de winter'. Boswachter Hans stond de kinderen al op te wachten. 
​Na een korte uitleg in het bezoekerscentrum waar de kinderen hun ogen uitkeken naar de opgezette dieren die Hans had staan, zijn de kinderen met snoeischaar, loep en een bomenkaart het Heempark ingegaan. 
Het doel van deze buitenexcursie was takken te snoeien van diverse bomen. Aan de hand van de bomenkaart konden de kinderen ontdekken voor welke boom ze stonden. Van de boom mochten ze een tak met boomknop van zo'n 50-70 cm snoeien.

​We zagen onder andere de inlandse eik, de els, de walnoot, de treurwilg, de vlier, de wilg, de berk, de paardenkastanje, de esdoorn, de vuilboom en nog veel meer. Er is flink wat gesnoeid.
Naast de bomen, de stam over het water, de snoeischaren was ook de informatie die boswachter Hans de kinderen gaf, erg interessant.
Zo komt er zichtbaar water uit de boom bij het snoeien van een tak van de berk. Vroeger stond men met een glaasje onder dat snoeipunt om het vocht op te vangen waar, ja ja, berkenwijn van werd gemaakt.
​We hebben speenkruid gezien, een kleurrijk geel bloemetje dat juist in de vroege lente groeit door het vele 'zonlicht' nu de bomen nog geen blad hebben. Hans wist de kinderen veel te vertellen.

​Toen de kinderen terug waren bij het bezoekerscentrum, hebben ze na hun fruithap de takken op soort bij elkaar gebonden. Deze takkenbossen zullen op school in het water gezet worden zodat de kinderen de komende tijd kunnen zien hoe de tak zich gaat ontwikkelen de komende tijd. De kinderen vonden het een leuke buitenexcursie! 
19 september 2018
​Vandaag ging groep 4-5 op Egelsurvival. Ze hebben veel geleerd over de egel. Hoe ze wonen, wat ze eten, hoe ze zich beschermen en nog veel meer. Het was prachtig weer en wat hebben we genoten.


 

Bonifatiusschool     Melchior Clantstrjitte 18, 8551 NL Woudsend     t 0514 - 59 15 05     directie@bonifatiuswoudsend.nl