• 'Samenwerken en samen beleven'
  • 'Onderzoekend en ondernemend'
  • 'Vertrouwen in eigen kracht'
  • 'Samen beleefd, zelf gedaan'
  • 'Vrijheid en verantwoordelijkheid'
  • 'Oog voor elkaar'

'Samenwerken en samen beleven'

'Onderzoekend en ondernemend'

'Vertrouwen in eigen kracht'

'Samen beleefd, zelf gedaan'

'Vrijheid en verantwoordelijkheid'

'Oog voor elkaar'

KLASIEN VAN DER WERF

Klasien van der Werf

Ik ben woonachtig in Bolsward. Tot een jaar of tien geleden was ik leerkracht van groep 3 en 4. Eerst was ik een aantal jaren werkzaam op een basisschool in Harlingen en daarna in Makkum. Ik heb altijd genoten van het werken met kinderen en toch heb ik op een gegeven moment een punt gezet achter het onderwijs. Misschien kan ik beter spreken van een ‘komma’ want ik ben steeds verbonden gebleven aan het onderwijs. Na een uitstapje naar Amsterdam, waar ik een opleiding heb gevolgd en werkzaam was als verzuim- en zorgcoördinator (ROC van Amsterdam), ben ik in 2010 voor mezelf begonnen. Als freelance educatief auteur schrijf ik lessen voor educatieve uitgeverijen. Dit houdt in dat ik samen met de uitgeverijen lesmateriaal bedenk en ontwikkel voor (basis)scholen. Zo heb ik onder andere meegewerkt aan lesmethoden voor rekenen, aardrijkskunde, verkeer en levensbeschouwing. 
Naast schrijven, houd ik me ook bezig met kunst. Ik maak grote, kleurrijke schilderijen in een geheel eigen stijl. Mijn schilderijen waren ooit ook in Woudsend te bezichtigen, tijdens de eerste editie van Kunst aan de Ee. 
Toen Gosse mij onlangs voorstelde een aantal dagdelen groep 3 voor mijn rekening te nemen, leek alles op z’n plek te vallen. Groep 3 is altijd mijn lievelingsgroep geweest. Ik vind deze leeftijdsgroep geweldig en er is niets leukers dan kinderen ‘het geheim’ van lezen en schrijven te laten ontdekken. En deze baan is perfect te combineren met mijn andere werkzaamheden.

Bonifatiusschool     Melchior Clantstrjitte 18, 8551 NL Woudsend     t 0514 - 59 15 05     directie@bonifatiuswoudsend.nl