• 'Samenwerken en samen beleven'
  • 'Onderzoekend en ondernemend'
  • 'Vertrouwen in eigen kracht'
  • 'Samen beleefd, zelf gedaan, 
met oog voor elkaar'
  • 'Vrijheid en verantwoordelijkheid'
  • 'Oog voor elkaar'

'Samenwerken en samen beleven'

'Onderzoekend en ondernemend'

'Vertrouwen in eigen kracht'

'Samen beleefd, zelf gedaan,
met oog voor elkaar'

'Vrijheid en verantwoordelijkheid'

'Oog voor elkaar'

NIEUWE KINDERBOEKEN, RECENTIES EN NIEUWTJES

november 2018


Beste jongens en meisjes,

Vanmorgen heb ik maar liefst drie grote dozen vol nieuwe boeken van Froukje, onze leesconsulente van bibliotheken Mar en Fean, ontvangen. Wat een geweldige nieuwe leesboeken, informatieve boeken en stripboeken hebben we gekregen. Boeken als Spekkie en Sproet, De waanzinnige boomhut, Heksje Lilly, Leven van een Loser, Geronimo Stilton, Minecraft 2019 en nog veel meer leuke boeken. Allemaal leuke boeken voor kinderen vanaf groep 3. Kom dus kijken aankomende maandag!

Deze maand een greep uit deze nieuwe collectie:

Kleine zeehond zoekt een vriend - voor kinderen vanaf groep 3
Als de verzorger per ongeluk het hek open laat staan, gaat de zeehond Spetter in de dierentuin op zoek naar een speelkameraadje. Maar alle dieren zitten in een hok of achter een hek. Dan komt hij de loslopende hond Bink tegen. Samen beleven ze een leuke en spannende dag, totdat de verzorger Spetter ontdekt.

Een vriendin voor opa - voor kinderen van groep 4
Mila en Tom maken zich zorgen over opa. Hij is zo stil nu zijn broer op wereldreis is. Het zou helpen als hij een nieuwe vriendin zou hebben, maar hoe krijgen ze dat voor elkaar? Samen verzinnen ze allerlei manieren om iemand voor opa te zoeken. Maar al snel ontdekken ze dat het nog niet zo gemakkelijk is om de liefde een handje te helpen...

De grootste ettertjes van de wereld 2 - voor kinderen vanaf groep 5
Komt dat zien, komt dat zien! Vijf Jakkie Jongens en vijf Monsterlijke Meisjes! Zoals Sofia Sofa, een meisje dat zo dol is op sofahangen en tv-kijken dat ze in een sofa verandert. En Kwijlende Kwinten, een jongen die tijdens een schooluitstapje vreselijk in de problemen komt door al zijn gekwijl. En natuurlijk is er ook Bertha de Blèrtrien, een blèrende grote zus die haar broertje pest met gruwelijke verzinsels! Een verzameling heerlijk ondeugende verhalen, met hilarische tekeningen.

Koen Kampioen Nieuw Talent - voor kinderen vanaf groep 5/6
De talentvolle keeper uit Koens team is gevraagd door een Engelse profclub en gaat dus weg bij Stark. Daardoor wordt de onzekere Arthur ineens de eerste keeper van het team. Arthur heeft alles in zich om een prof te worden, vindt zijn eigen vader. Maar hoe hoger de druk op Arthur wordt, hoe slechter hij gaat keepen. Eigenlijk ligt Arthur's hart bij de muziek. Het liefst zou hij hele dagen zingen en gitaarspelen in plaats van voetballen. Koen wil zijn vriend graag helpen, maar hij wil hun nieuwe keeper ook niet kwijt. De competitie gaat ondertussen gewoon door. FC Stark heeft nieuw talent nodig.

Super normaal - voor kinderen vanaf groep 6
Murph is een doodnormale jongen die verhuist naar een nieuwe stad. Het wil niet lukken om een nieuwe school voor hem te vinden, totdat hij per ongeluk op een superheldenschool belandt. Als enige zonder superkracht is hij al snel het buitenbeentje. Maar heb je wel superkrachten nodig om een held te zijn?

De avonturen van Max Kruimel - voor kinderen vanaf groep 6/7
Het is weekend en Max zit opgesloten in zijn nieuwe middelbare school. Erger nog: hij heeft drie inbrekers ontdekt, maar door zijn eigen klunzigheid is hij midden in hun pizza beland! En nu laten ze hem niet meer gaan. Maar gelukkig heeft hij een noodlijn naar buiten, naar zijn klasgenootje Erin. Kan zij hem helpen ontsnappen uit deze ellende én met hem de boeven vangen? Of krijgt Max straks stank voor dank?

De broederband, boek 7 - voor kinderen vanaf groep 6/7
In dit zevende boek van de spannende Broederband-serie vertelt Olaf, de vader van Stig, dat de zoon van de keizerin van Byzantos is gekidnapt door piraten. Olaf moet hem redden, maar heeft daar wel een schip met bemanning nodig. Al zijn hoop is gevestigd op de Reigers. Vulkaan: De broederband vaart uit richting het eiland Santorillos. Daar staat het vrijwel onneembare piratenfort: boven op een klif aan een lagune, die is gevormd in de krater van een caldera-vulkaan. De Reigers beginnen aan een spectaculaire reddingsactie als de vulkaan roet in het eten dreigt te gooien.

 

Bonifatiusschool     Melchior Clantstrjitte 18, 8551 NL Woudsend     t 0514 - 59 15 05     directie@bonifatiuswoudsend.nl